Începuturile Universului 
  Sistemul solar 
  Cometele 
  Fenomene astronomice 
  Stele 
  Constelații 
  Articole 
  Dicționar de astronautică
  OnLine Radio           

Dictionar de astronautica

AN

AN - statii militare pentru legaturi tactice prin sateliti:
  • AN/TRR-30, 32, statii portative pentru receptionare semnalelor de instiintare la statele majore si unitati; amplificator cu dioda tunel (temperatura de zgomot, 800o K).
  • AN/TSC-79, AN/TRC-156, statii de emisie-receptie pentru legaturi cu punctele de comanda de batalion (baterie) de pe directiile principale (bloc emitator-receptor, 12 kg; antena, 22 kg; sursa de curent, 20 kg).
  • AN/MSC-57, 58 (pe autoturism; generator remorcat), pentru artilerie si aviatia de sprijin, esalon divizie si brigada; la receptor se foloseste un amplificator parametric neracit, iar la emitator, un tub cu unda calatoare.
  • AN/MSC-59 (pe remorca) asigura 6-12 canale telefonice duplex (largimea spectrului, 8 kHz).
  • AN/TSC-85 (V) (in container, pe autoturism de teren) asigura legaturi directe (6 pana la 96 canale telefonice duplex).
  • AN/WCS-3 (Whiskey) (autofurgon aerotransportabil) asigura legaturi tactice intre nave si intre subunitati; are dispozitiv de compresie a semnalelor, control-comanda de la distanta, selector de modemuri (frecventa intermediara, 70 MHz); 7.000 frecvente fixe.
  • AN/PSC-1, statie portativa de telecomunicatii prin satelitul stationar Marisat. Au fost experimentate statii purtate pe spate (11,3 kg), in corespondenta una cu alta, in ultrainalta frecventa. Erau in elaborare in anul 1979 statii de sol pentru legaturi tactice din generatia a treia, modulare, cu un numar redus de canale, in gama decimetrica.


Copyright © 2004 - Toate drepturile rezervate
webmaster - Marilena Ion

Politica de confidentialitate